Dlaczego powinniśmy częściej jeść warzywa niż czekoladę? Czemu jedne produkty zaliczamy do tych zdrowych, a inne nie? To, co jemy, wybieramy przecież nie tylko przez pryzmat smaku, ale też składników odżywczych, zapotrzebowania kalorycznego czy też tzw. „makro”. I choć w teorii wiemy, że marchewka jest lepszym wyborem od słodkiego batona, to raczej nie analizujemy, dlaczego tak jest. Podczas Warsztatów Rodzinnych, w ostatni weekend kwietnia i w długi weekend majowy, weźmiemy żywność pod lupę! Sprawdźcie z nami, na co zwracać uwagę, komponując swoje codzienne menu! Podczas smakowitych warsztatów dla rodzin z dziećmi powyżej 6 lat m.in.: sprawdzicie, który cukier jest zdrowszy – biały czy brązowy dowiecie się, dlaczego producenci wolą dodawać do żywności sztuczne dodatki, pomimo istnienia ich naturalnych odpowiedników przekonacie się, dlaczego białka to jedne z najważniejszych składników naszych dań przenalizujecie wpływ witamin na nasz organizm poznacie wagę obecności minerałów w codziennej diecie wiek 6+termin 26-27.04.2025 i 01-04.05.2025 | godz. 11:00, 13:00 i 15:00czas trwania ok. 60 minutbilety 20 zł za osobę wstęp na warsztaty | 35 zł za osobę wstęp na warsztaty i wystawy CNEFinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Horyzont Europa, w związku z realizacją projektu „Interaktywna wystawa FOOD 2030”. Opublikowano: 15.04.2025 09:48 Autor: Paweł Jałoszewski (pawel.jaloszewski@gdynia.pl) Zmodyfikowano: 15.04.2025 09:48 Zmodyfikował: Paweł Jałoszewski