PKO Gdynia Półmaraton 2025 – zmiany w organizacji ruchu
Wydarzenia inne

„Smacznego!” – warsztaty kulinarne

„Smacznego!” – warsztaty kulinarne

ikona - - -

ikona Wydarzenia inne

ikona Płatny, kup bilety

Wszystkich miłośników roślinnej kuchni i tych jeszcze nie przekonanych Muzeum Miasta Gdyni zaprasza na fascynującą podróż przez krainę kiszenia i fermentacji. Uczestnicy będą  mieć okazję do degustacji eksperymentów kulinarnych prowadzących, takich jak: kombucha, zakwas z selera, kiszony kalafior i rzodkiewki.

Wzmacniające odporność kiszonki pomagają przygotować się na nadejście zimy. Poprawiają przemianę materii, urozmaicają florę bakteryjną jelit, są dobrym źródłem witamin C, E, A, K. Kiszonki to najlepszy łatwo dostępny probiotyk. Na warsztatach w Muzeum Miasta Gdyni przygotowywane będą kiszonki z sezonowych warzyw i owoców. Poznamy różne sposoby fermentacji, właściwości zakwasów i octów oraz zasady ich spożywania. Dowiemy się jak przygotować ocet jabłkowy i do czego go stosować.

  • ikonaOpublikowano: 23.11.2018 15:29
  • ikona

    Autor: Dorota Nelke (dorota.nelke@gdynia.pl)

  • ikonaZmodyfikowano: 23.11.2018 15:50
  • ikonaZmodyfikował: Dorota Nelke
ikona