TuBaza zaprasza na kolejne spotkanie z Dziką Kuchnią. Tematem 5-godzinnego spotkania będzie dzikie pieczenie oraz kiszenie. Uczestnicy warsztatów odtworzą stary aborygeński sposób gotowania w dole ziemnym, czyli zakopią w ziemi dzikie rośliny, warzywa i dla chętnych również dzikie mięso, po to by je ugotować. Podczas spaceru uczestnicy poznają dzikie rośliny jadalne, rosnące w pobliżu i będą je kisić. Koszt udziału: bilet indywidualny - 80 zł, bilet rodzinny - 200 zł. Zapisy https://dzikakuchnia4.evenea.pl/ Prowadzący: Filip Malinowski - założyciel Fundacji Zdrowego Życia, pasjonat samowystarczalności, architekt kulinarny, organizator imprez promujących lokalnych producentów żywności oraz kulturę jedzenia, konsultant Young Living Esential Oil. Opublikowano: 04.07.2017 14:02 Autor: Dorota Nelke (dorota.nelke@gdynia.pl)