Od 13 do 19 września Szlak Kulinarny Centrum Gdyni serdecznie zaprasza na zupełnie nową odsłonę wydarzenia Weekend Kulinarny w Gdyni.
XIII edycja tego wydarzenia zmienia się w Tydzień Kulinarny Gdynia. Zmianie ulega nie tylko czas trwania ale także jego forma.W restauracjach biorących udział w wydarzeniu znajdziecie specjalną wkładkę w menu, gdzie wybrane dania z każdej kategorii zamówicie w specjalnych cenach.
Dla osób, które chcą odwiedzić kilka restauracji w krótszym czasie oraz wielbicieli starej formy i mini dań, w karcie znajdą się dwa dania w cenie 15 zł.
Tydzień Kulinarny co roku cieszy się rosnącym zainteresowaniem miłośników dobrego jedzenia i pasjonatów turystyki kulinarnej. To kulinarne święto, w którym uczestniczą mieszkańcy Gdyni, Trójmiasta i regionu. Oryginalna oferta gdyńskich lokali podczas wydarzenia przyciąga również uwagę turystów, którzy niekiedy przyjeżdżają całymi rodzinami, aby przez kilka dni smakować lokalnej kuchni w atrakcyjnej cenie. To okazja do poznania bogatej i różnorodnej propozycji gdyńskiej sceny kulinarnej.
Od poniedziałku do niedzieli, zapraszamy do odbycia Kulinarnego Rajdu po restauracjach. W kilkunastu restauracjach ze Szlaku Kulinarnego Centrum Gdyni przygotowane zostanie specjalne menu z rabatem do 30% .
Tydzień Kulinarny oprócz możliwości smakowania regionalnej kuchni, proponuje dodatkową zachętę w formie pamiątki ze Szlaku Kulinarnego Centrum Gdyni oraz biletu wstępu do jednego z gdyńskich muzeów. Aby je otrzymać wystarczy zebrać co najmniej cztery naklejki za promocyjne dania w czterech różnych restauracjach. Z kolei dla wielbicieli fotografii kulinarnej odbędzie się konkurs na instagramowym profilu Szlaku.
Restauracje biorące udział w wydarzeniu:
- Bistro Kwadrans
- Bollywood Lounge Gdynia
- Chillout Gdynia
- Chwila Moment
- Enoki Gdynia
- Kapitan Cook
- Lavenda Cafe & Galeria
- Mexeat Gdynia
- Muszla Gdynia
- Pierogarnia Pierożek
- POP in
- Punkt Gdynia
- Tel Aviv Urban Food
- Tokyo Sushi Bar
- Tom’s Diner
Więcej informacji na stronie: www.kulinarnagdynia.pl.
Opublikowano: 31.08.2021 11:19
Autor: Paweł Jałoszewski (pawel.jaloszewski@gdynia.pl)