Gdynia od początku przyciągała mieszkańców z różnych stron Polski – z Poznania, Krakowa, Warszawy czy Lwowa. Nowi mieszkańcy przywozili ze sobą przepisy na potrawy, które często podawane były na ich rodzinnych stolach. Zdarzało się, że łączyli oni swoje przepisy z kuchnia kaszubską. 6 lutego Muzeum Miasta Gdyni zaprasza na warsztaty, podczas których uczestnicy poznają nie tylko dawną, gdyńską kuchnię, ale także zobaczą, co do niej wprowadzili nowi mieszkańcy. Warsztaty odbędą się w Wojewódzkim Zespole Szkół Policealnych w Gdyni (ulica Żeromskiego 31) Bilety: 5 zł. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc Muzeum prosi o wcześniejszą rezerwację: zapisy@muzeumgdynia.pl lub telefonicznie: 58 662 09 35/36/37 Opublikowano: 05.02.2018 08:39 Autor: Dorota Nelke (dorota.nelke@gdynia.pl) Zmodyfikowano: 05.02.2018 12:27 Zmodyfikował: Dorota Nelke