Bilety: wstęp bezpłatny; obowiązują zapisy; liczba miejsc ograniczona;Prowadzenie: Olga Borkowska (Chełpliwe Pudeła); Gosia Bujak (Ośrodek Edukacji Muzeum Miasta Gdyni);Sznëka z glancã, Cytronszpajza, Pùlwerkùch to wyjątkowe nazwy, prosto z kaszubskiej kuchni! Udajmy się w podróż pełną smaków, w których kryje się kaszubska historia. Spotkajmy się na tarasie Muzeum Miasta Gdyni, przy wspólnym stole by wspólnie celebrować tegoroczne Europejskie Dni Dziedzictwa Narodowego i ich temat – Smaki Dziedzictwa. A wszystko to w ramach Klubu Doborowego Towarzystwa.Spotkanie poprowadzą Olga Borkowska, ceniona gdyńska kreatorka smaku i szefowa cateringu Chełpliwe Pudeła oraz Gosia Bujak, koordynatorka Klubu Doborowego Towarzystwa. Wspólnie przygotujemy, a potem skosztujemy kaszubskie dania w nowoczesnej wersji.Na warsztaty zapraszamy wszystkich gdyńskich seniorów.Wszelkie pytania dotyczące najbliższych spotkań można kierować do koordynatorki Klubu Gosi Bujak, mailowo: m.bujak@muzeumgdynia.pl lub telefonicznie: 58 662 09 35. Opublikowano: 16.09.2021 12:51 Autor: Paweł Jałoszewski (pawel.jaloszewski@gdynia.pl)