PKO Gdynia Półmaraton 2025 – zmiany w organizacji ruchu
Wydarzenia inne

Innowacyjne techniki w analizie żywności

ikona Pomorski Park Naukowo-Technologiczny - Gdynia, al. Zwycięstwa 96/98

ikona Wydarzenia inne

ikona Wstęp wolny

Seminarium naukowe „Innowacyjne techniki w analizie żywności” to wydarzenie skierowane dla wszystkich osób zajmujących się analizą i oceną jakości żywności, zarówno naukowców, jak i producentów żywności. W trakcie spotkania zostaną przedstawione aktualne trendy w analityce żywności. Uczestnicy będą mieli również możliwość zapoznania się ofertą usług laboratoryjnych oferowanych przez Laboratorium PPNT, a także poznają możliwości współpracy w zakresie badań naukowych.

W programie seminarium przewidziane są dwie prelekcje:
1. Metody wykrywania substancji oraz ich wpływ na smak i właściwości piwa – mgr Joanna Kreczko-Kurzawa, Laboratorium PPNT,
2. Zastosowanie sensorów smaku do klasyfikowania czerwonych win gronowych, dr inż. Elwira Brodnicka, PG.

Seminarium odbędzie się w sali F0.02 (budynek IV).

ikona