Seminarium naukowe „Innowacyjne techniki w analizie żywności” to wydarzenie skierowane dla wszystkich osób zajmujących się analizą i oceną jakości żywności, zarówno naukowców, jak i producentów żywności. W trakcie spotkania zostaną przedstawione aktualne trendy w analityce żywności. Uczestnicy będą mieli również możliwość zapoznania się ofertą usług laboratoryjnych oferowanych przez Laboratorium PPNT, a także poznają możliwości współpracy w zakresie badań naukowych.W programie seminarium przewidziane są dwie prelekcje:1. Metody wykrywania substancji oraz ich wpływ na smak i właściwości piwa – mgr Joanna Kreczko-Kurzawa, Laboratorium PPNT,2. Zastosowanie sensorów smaku do klasyfikowania czerwonych win gronowych, dr inż. Elwira Brodnicka, PG.Seminarium odbędzie się w sali F0.02 (budynek IV). Opublikowano: 11.10.2017 14:13 Autor: Dorota Nelke (dorota.nelke@gdynia.pl)