Festiwal będzie kulinarną podróżą dookoła świata, w którą gości zabierze około 30 food trucków ze zróżnicowaną kuchnią. Zaserwują one dania inspirowane smakami i kulturami różnych regionów, krajów i kontynentów. Dania w food truckach przygotowywane są przy klientach, ze świeżych, starannie dobranych składników. Na gości czekać będą m.in. potrawy kuchni meksykańskiej, tybetańskiej, hiszpańskiej, belgijskiej, włoskiej czy też polskiej. Strefa food trucków zlokalizowana zostanie na parkingu przy Muzeum Miasta Gdyni. Czynna będzie Piątek 11 sierpnia: 12:00 - 23:00 Sobota 12 sierpnia: 12:00 - 23:00 Niedziela 13 sierpnia: 12:00 - 20:00 Opublikowano: 05.07.2017 09:24 Autor: Dorota Nelke (dorota.nelke@gdynia.pl) Zmodyfikowano: 05.07.2017 09:24 Zmodyfikował: Dorota Nelke