Czy wiesz, że jedzenie na świeżym powietrzu to +20 do smaku? A jak dodasz do tego doborowe towarzystwo, własnoręcznie zebrane chwasty i trzaskające ognisko to prawdopodobnie szykuje się najlepszy jedzeniowy experience w Twoim życiu. Jak mawia król kulinarny Robert Makłowicz “jedzenie angażuje nie tylko wzrok, smak, węch, co oczywiste, ale też dotyk i, co może mniej oczywiste, słuch”. Zapraszamy na Dziką Ucztę i warsztaty ziołowe, które czule połechtają wszystkiej Twoje zmysły. Wydarzenie rozpoczniemy od zebrania kilku dzikich roślin. Kiedy ekscytacja po dzikich zbiorach nieco opadnie, zamienimy je w pyszne dodatki na wspólny stół. Dodatkowo przygotujemy nastaw, który zabierzesz do domu, by zaopiekować się nim aż do uzyskania swojego pierwszego (a może i kolejnego) octu. Miejsce: ognisko za tuBazą, Park Kolibki Indywidualna wejściówka: 99 Miejscówka dla pary: 189 Prowadząca: Kasia Banaś [IG: sianko_org], przewodniczka po świecie roślin. Pokaże Ci łatwą i przyjemną drogę do poznania dzikich roślin jadalnych. Od dwóch lat prowadzi spacery i warsztaty ziołowe w Trójmieście. Pokazuję, że nie trzeba kończyć ważnych kursów, ani uczyć się trudnych słów, by korzystać z bogactwa dzikich roślin jadalnych. Pomoże Ci korzystać z prozdrowotnej mocy chwastów. Rozkłada całą wiedzę na przystępne bloki, które łatwiej się zapamiętuje. Przede wszystkim stawia na praktykę - pod jej okiem zbierzesz swoje pierwsze dzikie plony już tej wiosny. Opublikowano: 04.07.2023 09:13 Autor: Paweł Jałoszewski (pawel.jaloszewski@gdynia.pl) Zmodyfikowano: 04.07.2023 10:09 Zmodyfikował: Paweł Jałoszewski