Społeczeństwo

Popeyes w Gdyni: smaki Luizjany na wyciągnięcie ręki

14 listopada w Gdyni pojawiło się nowe miejsce na kulinarnej mapie miasta – w Centrum Riviera zainaugurowano działalność pierwszej restauracji Popeyes w Trójmieście (fot. strona FB Popeyes Polska)

14 listopada w Gdyni pojawiło się nowe miejsce na kulinarnej mapie miasta – w Centrum Riviera zainaugurowano działalność pierwszej restauracji Popeyes w Trójmieście (fot. strona FB Popeyes Polska)

Nowy punkt na mapie kulinarnej Gdyni – w Centrum Riviera działa pierwszy w Trójmieście bar szybkiej obsługi Popeyes. Popularna amerykańska sieć serwuje dania inspirowane kuchnią Luizjany, specjalizując się w smażonym kurczaku w panierce.



Restauracja Popeyes to miejsce, w którym króluje słynny Chicken Sandwich – soczysty kurczak marynowany przez 12 godzin w mieszance przypraw Louisiana Cajun, podawany w chrupiącej panierce, z dodatkami, które podbijają kubki smakowe. To ósma lokalizacja sieci w Polsce, ale pierwsza w Trójmieście.

Gdynia to dla nas szczególne miejsce. Ta lokalizacja była jednym z najczęściej wskazywanych przez naszych fanów w mediach społecznościowych. Cieszymy się, że możemy spełnić ich oczekiwania – powiedziała Kamila Węcka, Marketing Manager Popeyes w Polsce.


Wielkie otwarcie i atrakcje dla gości

14 listopada przed lokalem ustawiały się kolejki miłośników smażonego kurczaka. Smakosze mogli nie tylko skosztować kultowych dań, ale także wziąć udział w konkursach z nagrodami czy zrobić sobie pamiątkowe zdjęcia w specjalnej fotobudce.

Kolejki były imponujące, a reakcje gości na nasze dania – jeszcze lepsze! Wierzymy, że Gdynia zakocha się w naszych smakach – dodała Węcka.

Plany rozwoju w Polsce

Popeyes, zarządzany w Polsce przez firmę Rex Concepts, dynamicznie rozwija swoją sieć. Jak zapowiedział Jerzy Tymofiejew, CEO spółki, do końca 2024 roku planowane jest otwarcie kolejnych 30 restauracji w Polsce, z czego większość stanowić będą lokale Popeyes. W perspektywie do 2031 roku marka zamierza rozwinąć się do 700 punktów na rynkach w Polsce, Czechach i Rumunii.

Kulinarny koncept

Menu Popeyes to nie tylko kanapki i kurczak w panierce, ale także dania takie jak Bacon&BBQ Wrap czy Supreme Fries – frytki z sosem BBQ, serem i chrupiącym bekonem. Dzięki autentycznym smakom Luizjany marka zyskała uznanie na całym świecie, a teraz z powodzeniem zdobywa serca polskich smakoszy.

  • ikonaOpublikowano: 26.11.2024 10:30
  • ikona

    Autor: Michał Sałata (michal.salata@gdynia.pl)

  • ikonaZmodyfikowano: 26.11.2024 10:53
  • ikonaZmodyfikował: Małgorzata Omachel - Kwidzińska
ikona