Zbliża się Święto Hal Targowych, podczas którego będzie można na nowo odkrywać tajemnice kiszenia i fermentu, nie tylko tego związanego z jedzeniem, ale również ze sztuką. Podczas wydarzenia 23 września w godz. 9.30-14.30 będzie można zaczerpnąć inspiracji związanych z produktami, które można przetwarzać na różne sposoby. W programie: w godz. 10.00-10.20 „Historia Hal” powitanie i występ artystyczny: Arek Brzęczek i Piotr Srebrowski (pod zegarem); w godz. 10.00-12.00 „Woreczki na owoce i warzywa” Lilki Szpilki: Agnieszka Nowicka. Hala Łukowa wnętrze lub box nr 15 (Hala Łukowa); w godz. 10.30-11.30 pokaz kulinarny „Recyklingowa kiszonka” Atelier Smaku: Jola Słoma i Mirek Trymbulak. Hala Łukowa (pod zegarem); o godz. 11.00 występ artystyczny „Handlem hala stoi”; w godz. 11.00-13.00 fotospacer ze studiem Frames. Poprowadzi: Marzena i Maurycy Śmierzchalscy. Hala Łukowa (zbiórka pod zegarem); o godz. 11.40 występ: Arek Brzęczek i Piotr Srebrowski (pod zegarem); w godz. 12.00-14.00 warsztaty „Etykiety na słoiczki” Karuzela Pasji: Elżbieta Konieczna; w godz. 12.10-13.10 pokaz kulinarny Sianko „Królowa Kimchi” – wspólne kiszenie wielkiego Kimchi, Kasia Banaś (przed Halą Łukową pod zegarem); o godz. 13.15 opowieści kupców i sprzedawców z Hali Targowej „Przepisy i ciekawostki”. o godz. 13.40 występ: „Klawo”. Wstęp wolny, zapisy na poszczególne aktywności na app.evenea.pl. Opublikowano: 21.09.2023 13:49 Autor: Karolina Szypelt (karolina.szypelt@gdynia.pl)