Serwują autorskie zupy i kuchnię niszową. Można u nich zjeść zarówno potrawy typowo polskie, jak i te inspirowane wietnamskimi, tajskimi czy węgierskimi specjałami. Ich dania zadowolą nawet prawdziwych koneserów smaku. Właśnie dlatego swoje bistro nazwali „Kociołkiem Konesera”. Iwona i Robert Pawełczakowie, kucharze z Gdyni, są bohaterami kolejnego cyklu „Wtorki z Rodzinnymi”. „Kociołek Konesera” można znaleźć przy ul. Świętojańskiej 9. Bistro jest czynne tylko w dni powszednie. W poniedziałki, wtorki i czwartki działa w godz. 11.00-17.00, a w środy i piątki w godz. 11.00-18.00. Nie ma tam stałego menu. Lista dań, których będą mogli skosztować klienci, powstaje z dnia na dzień. W ofercie są autorskie zupy, np. gołąbkowa, szczawiowa, koperkowa z kaszą jaglaną czy krem z białych szparagów, ale i inne dania.„Wtorki z Rodzinnymi” to miejska akcja promująca lokalne firmy. Materiały są dostępne na stronie internetowej i facebookowym profilu Gdyńskiego Centrum Wspierania Przedsiębiorczości oraz gdyńskim kanale YouTube. Opublikowano: 01.06.2023 11:17 Autor: Dominika Sobiech (dominika.sobiech@gdynia.pl) Zmodyfikowano: 01.06.2023 11:17 Zmodyfikował: Dominika Sobiech