W przygotowanie swoich produktów wkładają całe serce. Wypiekają chleby z ziarnami i na zakwasie, które zachwycają smakiem. Ma być świeżo i naturalnie. Właściciele piekarni „Sztuka Chleba” to bohaterowie kolejnego odcinka cyklu „Wtorki z Rodzinnymi”. To seria krótkich filmów o wyjątkowych lokalnych firmach – zarówno tych wielopokoleniowych, jak i tych, które dopiero rozwijają skrzydła. Pieką z pasją. Dbają o to, żeby klienci codziennie mogli się cieszyć świeżym chlebem, który jest przygotowywany według unikalnej, rodzinnej receptury. Zosia Brunka i Kacper Jezierski prowadzą razem piekarnię „Sztuka Chleba”. Kochają to, co robią, więc praca to dla nich przyjemność. Zosia nauczyła się piec chleb według przepisu mamy, a piekarnię stworzyła w domu. Ojciec pomógł jej skompletować i odpowiednio przygotować niezbędny sprzęt. Brat postanowił zająć się transportem. Potem do zespołu dołączył Kacper. „Sztuka Chleba” mieści się w Miejskich Halach Targowych.Więcej informacji o działaniach Gdyni związanych z promowaniem firm rodzinnych można znaleźć na facebookowym profilu Firmy Rodzinne Gdynia. Opublikowano: 09.06.2022 11:04 Autor: Karolina Szypelt (karolina.szypelt@gdynia.pl)