Profesjonalne Warsztaty Kulinane z mistrzem cukiernictwa Tomaszem Dekerem odbywać się będą w hotelu Kuracyjnym w Orłowie (al. Zwycięstwa 255). Może w nich wziąć udział każdy, kto jest fanem czekolady, tart, ciastów, babeczek i deserów.
Oto program warsztatów:
- 1.10.2011 r., godz. 17.00 - 20.00 - Wariacje na temat czekolady: praliny, trufle, ciasta czekoladowe, torty i suflety czekoladowe;
- 9.10.2011 r. godz. 16.00 - 19.00 - Serniki i serniczki na polskich serach jak i mascarpone, serniki amerykańskie na philadelphii, zastosowanie jogurtu greckiego w deserach typu light;
- 27.10.2011 r., godz. 18.00 - 21.00 - Polska jesień i jej owoce: jabłka, gruszki, pigwa, śliwki, malina, jeżyna, rokitnik, jarzębina;
- 29.10.2011 r., godz. 17.00 - 20.00 - Wariacje na temat czekolady: praliny, trufle, ciasta czekoladowe, torty i suflety czekoladowe.
Warsztaty są odpłatne. Organizatorzy zapewniają wszystkie niezbędne produkty do przygotowywania wypieków i deserów. Grupy liczyć będą 14 osób, a zajęcia trwać będą od 3 do 4 godzin. Każdy z uczestników otrzyma dyplom pamiątkowy oraz recepturę i niespodzianki.
Informacje oraz zapisy: kulinarne.warsztaty@gmail.com.
Profil na Facebooku: https://www.facebook.com/TrojmiejskieWarsztatyKulinarne.
Opublikowano: 28.09.2011 00:00
Autor: Małgorzata Omachel - Kwidzińska (malgorzata.omachel-kwidzinska@gdynia.pl)