Zgodnie z wprowadzonym stanem zagrożenia epidemicznego w Polsce ograniczona została działalność restauracji, kawiarni i pubów. Zamówienia mogą być realizowane wyłącznie na wynos lub dowóz. To bardzo trudny czas dla tej branży. Wielu przedsiębiorców może stanąć na skraju bankructwa. Mimo to wielu z nich włączyło się w akcję #gastropomaga zapoczątkowaną przez gdyńską restaurację Muszla, polegającą na przekazywaniu posiłków dla lekarzy, pielęgniarek i personelu szpitali, którzy pracują bez wytchnienia ratując życie. Gest godny naśladowania i wsparcia. Wsparcia, które możemy okazać m.in. zamawiając na wynos lub na dowóz posiłki z gdyńskich restauracji.Poniżej przedstawiamy listę lokalnych restauracji oferujących swoje potrawy na wynos lub dowóz. Wiele z nich oferuje bezkontaktowe dostarczenie lub odbiór posiłków. Wszystkie restauracje preferują płatność bezgotówkową. Więcej na stronie Kulinarna Gdynia, która wciąż jest aktualizowana. Aleja 40 – Kontakt do zamówień: 58 526 07 22. Restauracja nie pobiera opłat za dowóz na terenie Śródmieścia, Wzgórza Św. Maksymiliana oraz Kamiennej Góry, Sphinx Gdynia – Kontakt do zamówień: 725 100 327. Zamówienia na wynos lub z dostawą do domu od godziny 11.00 do 21.00, Bollywood Lounge Gdynia – Kontakt do zamówień: 58 380 38 39. Zamówienia na dowóz od godziny 12.00, Carmnik Kantyna – Kontakt do zamówień: 572 514 299. Zamówienia na wynos i dowóz od 12.00 do 22.00, Chwila Moment – Kontakt do zamówień: 58 623 34 69 Del Mar – Kontakt do zamówień na wynos: 601 341 599. Zamówienia na dowóz wyłącznie przez portal pyszne.pl (kuchnia indonezyjska) w godzinach 13.00 – 19.00, El Greco – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 58 622 77 52. Zamówienia od godziny 13.00, Falla Gdynia – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 790 444 125. Zamówienia w godzinach 12.00 – 20.00, Good Morning Vietnam – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 58 711 30 30. Zamówienia w godzinach 12.00 – 20.00, Hanoi „PHO” – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 58 661 68 70, 572 385 769. Zamówienia w godzinach 11.00 – 20.00, HAOS – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 536 277 977. Zamówienia w godzinach 11.00 – 21.00, Borowa Ciotka – Kontakt do zamówień na dowóz: 515 676 776. Dostawa: Wzgórze Św. Maksymiliana i Redłowo gratis, Orłowo i Centrum 5 zł, Karczma Gdyńska – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 58 621 87 38, Kluska – Kontakt do zamówień na dowóz: 796 755 061. Zamówienia w godzinach 09.00 – 21.00, Kulinarna Ukraina – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 667 557 757 i 724 593 041. Restauracja oferuje też sprzedaż surowych pierogów ręcznej roboty do zamrożenia w domu, Loveat - sieć lokali oferuje sprzedaż posiłków na wynos. Kontakt: 508 227 347, Luis Mexicantina - Kontakt do zamowień na wynos: 530 860 370. Zamówienie za pośrednictwem aplikacji Wolt Polska z możliwością dostawy bez kontaktu. Zamówienia w godzinach 12.00 – 20.00. Mi Casa – Kontakt do zamówień na wynos: 533 673 063 lub 795 149 073, zamówienia na dowóz wyłącznie z pośrednictwem Wolt Polska. Moje Miasto – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 507 197 093. Zamówienia przyjmowane są od godziny 14.00. Monte Verdi Ristorante Pizzeria – Kontakt do zamówień na wynos: 58 661 26 46. Zamówienia w godzinach 13.00 – 20.00 Restauracja MOON – Kontakt do zamówień na wynos: 58 661 29 77. Zamówienia w godzinach 12.00 – 20.00 Mora Bistro – Zamówienia przez portal pyszne.pl oraz Wolt Polska (Wantburger by MORA), Muszla Gdynia – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 58 661 94 87, On the Wok - Kontakt do zamówień na wynos i dowóz można składać telefonicznie730 185 184 oraz przez pyszne.pl, w pon-pt 11.00-18.00 oraz sob-ndz 13.00-20.00, Ogniem i Piecem Gdynia – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 692 391 331. Zamówienia w godzinach 10.00 – 20.45, Pieterwas Krew & Woda – Kontakt do zamówień na wynos: 570 282 282. Odbiór własny o ustalonej godzinie, Piqniq – Kontakt do zamówień na wynos: 514 038 427. Zamówienia na dowóz wyłącznie przez portal pyszne.pl oraz Wolt Polska. Zamówienia w godzinach 12.00 – 20.00, Pyra Bar – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 58 624 35 60 lub przez stronę www.pyrabar.pl, Restauracja Familia Gdynia – Kontakt do zamówień na dowóz: 577 922 007. Zamówienia w godzinach 12.00 – 18.00, Serio – Kontakt do zamówień na wynos: 534 588 388. Zamówienia na dowóz wyłącznie przez aplikację Wolt Polska. Zamówienia w godzinach 12.00 – 21.00, Śródmieście – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 600 488 761. Dodatkowo dowozy realizuje Wolt Polska. Zamówienia w godzinach 11.00 – 22.00, Restauracja Sztuczka – Kontakt do zamówień na wynos: 58 622 24 94. Większe zamówienia dla firm itp. będą mogły być dostarczone pod wskazany adres. Zamówienia od godziny 10.00, Taj Mahal Restauracja Indyjska – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 58 664 92 11, Tako. – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 575 131 212 lub stronę www.takobar.pl. Restauracja dostępna w aplikacjach pyszne.pl, Wolt Polska oraz Uber Eats, Tłusta Kaczka – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 58 580 08 08. Odbiór własny o ustalonej godzinie, Tokyo Sushi Bar – Kontakt do zamówień na wynos i na dowóz: 58 669 60 80 lub 883 430 883. Zamówienia w godzinach 13.00 – 20.30. Restauracja dostępna także w aplikacjach pyszne.pl oraz Wolt Polska, Viva la Pizza – Kontakt do zamówień na wynos: 58 352 66 33. Zamówienia w godzinach 14.00 – 22.00, Szmaragdowa Cafe – zamówić można torty i ciasta. Kontakt do zamówień: 504 018 689, Osteria Fino – Kontakt do zamówień na wynos: 58 661 26 66. Odbiór własny o ustalonej godzinie. Opublikowano: 16.03.2020 11:38 Autor: Marta Jaszczerska-Zawadzka (m.jaszczerska@gdynia.pl) Zmodyfikowano: 20.03.2020 16:11 Zmodyfikował: Paweł Jałoszewski