III Nadmorski Bal Dziennikarzy pod patronatem prezydenta Gdyni Wojciecha Szczurka odbędzie się w sobotę 15 maja w Hotelu Nadmorskim (ul. Ejsmonda 2). Bal ma cel integracyjny, charytatywny i rozrywkowy. W balu uczestniczyć mogą nie tylko dziennikarze. Zaproszenia w cenie 120 zł od osoby można kupować w Hotelu Nadmorskim. Beneficjentką tegorocznego balu jest 6-letnia Agatka Mut z Sopotu. Agatka urodziła się jako 1-kilogramowy wcześniaczek i cierpi na czterokończynowe porażenie mózgowe oraz retinopatię. Potrzebne są pieniądze na zakup specjalistycznego wózka inwalidzkiego oraz inny sprzęt rehabilitacyjny. Oto atrakcje balu: aukcja która poprowadzi Iwona Guzowska, a licytować będziemy: - podarowany przez Wojewodę Pomorskiego Ryszarda Kurylczyka złoty znaczek pocztowy z wizerunkiem Papieża Jana Pawła II - prawo do miejsca na nazwisko lub nazwę w Encyklopedii Gdyni, którą przygotowuje Małgorzata Sokołowska z zespołem na 80-lecie Gdyni ( w 2006 r.) loteria w której każdy los (tylko za 10 zł) wygrywa, a można będzie wygrać np. wycieczkę do Paryża (BP TRIADA, na Bornholm (Żegluga Gdańska także funduje 4-osobowy bilet na Hel), bilet lotniczy do Londynu (Air Polonia), rejs i kolacja na statku Viking II, biżuterię (firma Pilgrim), modne ciuchy (Ewa Byczkowska salon Kokai), lampy włoskie (Polskie Konsorcjum Oświetleniowe), prenumeratę czasopisma (Biznes Trójmiasto) i wiele, wiele innych drobiazgów i większych darów pokaz mody w wykonaniu dziennikarek z różnych redakcji Trójmiasta w kreacjach z gdyńskiego Salonu KOKAI cafe p. Ewy Byczkowskiej, biżuterie zagwarantuje firma PILGRIM, makijaż wykona Viganna Papina, a fryzury Marcin Grzes Salon Fryzur Batory -Olim grup występ tancerek z Teatru Muzycznego w tańcu więźniarek z musicalu 'Chicago' , co będzie pięknym gestem agencji Mira-Art. konkurs dj.-ów radiowych, czyli muzyka dla każdego, najlepszy dj otrzyma nagrodę - wycieczkę na Bornholm zabawy i atrakcje przygotowane przez Akademię Przygoda dla tych wszystkich którzy będą zmęczeni tańcem Hotel Nadmorski przygotował następujące menu: Aperitif Przystawka - Łosoś marynowany w cytrynie i zielonym pieprzu Zupa koperkowa z kluseczkami ziołowymi Danie Główne: Eskalopki wieprzowe duszone w śmietanie z estragonem podane z jarzynami blanszowanymi i ziemniakami opiekanymi Deser: Mus czekoladowy z lodami wiśniowymi, Ciasto Bufet zimny: Pescaccio z łososia i sandacza, Roladki z indyka wędzonego i gruszek, Pasztet z grzybami, Sałatka z szynki i ziemniaków, Sałatka ze świeżych warzyw i grzanki serowej, Sałatka 'Kraft' z rostbefu, Pieczarki marynowane, Ogórek konserwowy, Pieczywo, Masło Danie na gorąco: Forszmak z szynki Napoje: Kawa, herbata, Woda mineralna, Sok W balowym barze będą w jednej, promocyjnej cenie - 'drinki prasowe': stażystka, dubel, setka, blue box itp) Można już rezerwować zaproszenia. Rezerwacje przyjmuje Hotel Nadmorski w Gdyni - tel. 699 33 33. Uwaga! ze względów organizacyjnych rezerwacja zakończy się 48 godzin przed balem, czyli 12 maja o godz. 24.00. Pieniądze za zaproszenia można wpłacać na konto Hotelu: Hadex S.A. Gdynia - 69 1440 1084 0000 0000 0011 3719 Nordea Bank Polska II O/Gdynia. Dopisek 'BAL PRASY 2004'. Opublikowano: 08.05.2004 00:00 Autor: dnelke